ADANA BAKLAVASI

Her şehrin kendine özgü güzellikleri vardır ama insanlarının sıcaklığıyla, yeşil ve mavinin hiç ayrılmadığı doğasıyla, tarihiyle, içinde barındırdığı kültür çeşitliliğiyle, bin bir çeşit lezzetiyle, kendine has tarzıyla diğer tüm şehirlerden çok farklıdır Adana.

1990 yılında ilk kez üretilen Adana Baklavası’ da işte bu şehirden ilham alınarak yapılmıştır. Diğer baklavalara benzer ama bir o kadar da farklıdır.

El emeği ile incecik açılan hamurlar, bolca fıstıkla ya da cevizle buluşur ve kat kat dizilir. Minik kareler halinde kesilip, tek tek tepsiye yerleştirilir. Bu sayede israf olabilecek malzeme miktarı en aza indirilmiş olur. Yani bu tatlı da aynı Adana toprakları gibi bereketlidir.

Özel fırınlarda dikkatle pişirilen Adana Baklavası, şerbeti ile buluşur. Adana insanı gibi sıcacıktır. Kendine has lezzetli bir tadı vardır.

Şeker oranı diğer baklavalara kıyasla daha az, baklava dilimleri daha miniktir. Bu sayede yerken ağır gelmez. Adana’ya özgü diğer her şey gibi bu enfes baklavalara da doyamaz insan…

Kimileri ikramlık olarak tercih eder Adana Baklavası’ nı, kimileri hediye olarak. Kimileri en özel günlerinde, kutlamalarında masada yer ayırır, kimileri ise keyifli sohbetlerine ortak eder.

30 yılı aşkın süredir severek tüketilen bu lezzet artık Adana ile özdeşlemiş, başkalarına ilham veren Adana lezzetlerinden biri haline gelmiştir.

Emek, Özen ve Sevgiyle
                                     İlham Olmaya Devam…

Bu site Medicom E-Ticaret sistemleriyle hazırlanmıştır.